نشانه های مشتریان وفادار یا V.I.P
آیا شما مشتریان وفادارتون رو میشناسین؟ آیا برای مشتریای خاص و وفادارتون برنامه ویژه ای دارین؟
یه دوستی دارم کارش واردات و عمده فروشی محصولات بهداشتی مربوط به لباسشویی و ظرفشویی مثل انواع پودرهای دستی و لباسشویی ، مایعات مخصوص و قرص های لباسشویی و ظرفشویی و… هست.
یه روزی که طبق معمول رفته بودم توی بازار برای بررسی کسب و کارها ، بعد از کلی بررسی و گشت و گذار توی بازار ، رفتم پیشش نشستم و از وضعیت فروش و بازار ازش میپرسیدم و باهم حرف میزدیم.
همین جور که مشغول گپ زدن بودیم، یکی اومد توی مغازه و دوستم خیلی تحویلش گرفت و با هم کلی خوش و بش کردن ولی چیزی نخرید و رفت . بهش گفتم کی بود؟ خیلی تحویلش گرفتی ولی چیزی خرید نکرد.
دوستم گفت نه فقط اومده بود بهمون یه سر بزنه و بره. تازگی خرید کرده. خیلی آدم با معرفتیه ، حتی اگه خرید هم نداشته باشه و از اینجا رد بشه میاد یه حالی میپرسه و میره .
خیلی از رفتارش خوشم اومد و پیشم جالب بود. گفتم بیشتر در موردش بهم بگو. گفت این از مشتریای قدیمی مون هست و الان چندین ساله که باهم کار میکنیم و مرتب پیشمون خرید میکنه تقریبا ماهی دو یا سه بار.
تازه به غیر از اینکه خودش از ما خرید میکنه همیشه برامون مشتری هم میفرسته و ما رو به بقیه هم معرفی میکنه. معمولا کسایی هم که از طرفش میان دیگه دائم باهامون کار میکنن. البته ماهم هواشو داریم و همیشه وقتی بار جدید میرسه یا یه محصول جدید میاریم همیشه جزو اولین نفرات بهش خبر میدیم و تخفیفای خوبی هم بهش میدیم.
خیلی فکرمو مشغول کرده بود و باعث شد بیام این داستان رو براتون تعریف کنم. یه موضوع مهمی که توی بحث مشتری مداری داریم هم تقریبا مثل همین داستانه و براتون پایین مینویسم.
توی این مقاله میخوام چهار تا از نشونه های اصلی مشتریان وفادار رو بگم.
با شناخت این نشونه ها ، میتونیم این مشتریان وفادار رو راحت تر تشخیص بدیم ، مشتریان وفادار رو حفظ کنیم و تا مدت ها بتونیم فروش خوبی داشته باشیم و حتی بتونیم مشتریان وفادار بیشتری برای خودمون بسازیم.
چهار نشانه اصلی مشتریان وفادار یا VIP :
1)خرید در دوره طولانی مدت
مشتریان وفادار بصورت طولانی مدت از ما خرید میکنن. یعنی میبینیم که مثلا چندین ساله فلان مشتری داره محصولاتشو از ما تهیه میکنه و حاضر نیست کسی رو جایگزین ما کنه حتی اگه قیمتمون از بقیه رقبا بالاتر باشه.
2)سفارشات بصورت متناوب
مشتریان وفادار بصورت منظم و دوره ای از ما خرید میکنن . یعنی ممکنه با توجه به محصولمون ماهی یک بار یا چند ماهی یک بار ، یا زمانی که نیاز مجدد به محصول دارن بیان و از ما خرید میکنن.
3)تمایل به خرید بیشتر
مشتریان وفادار معمولا تمایل دارن بیشتر از چیزی که نیاز دارن از ما خرید کنن یا اگه محصول مکملی هست که مرتبط با محصول اصلی مورد نظرشونه رو از ما خرید کنن. حتی اگه محصولی هم نداشته باشیم خودشون بهمون پیشنهاد میدن که فلان محصول هم بیاریم تا نخوان برن از جای دیگه بخرن.
4)معرفی ما به دیگران
مشتریان وفادار همیشه از ما تعریف و تمجید میکنن یا اگه ایرادی داشته باشیم بهمون میگن چون خودشونو جزئی از ما میدونن . به همین دلیل همیشه مارو به دیگران معرفی میکنن و دوست دارن بقیه هم از ما خرید کنن.
پس مشتریانی که نشونه های بالا رو دارن جزو مشتریان وفادار ما هستن یا حتی مشتریانی که بعضی از نشونه ها رو دارن ، پتانسیل اینو دارن که تبدیل به مشتریان وفادار بشن و ما با داشتن برنامه خاص میتونیم حتی این مشتریان رو به مشتریان وفادار دائمی تبدیل کنیم.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
مشتریتو بشناس،راحت بفروش
در قسمت اول مقاله، شخصیت رو تعریف کردیم، انواع تیپ های های شخصیتی براساس الگوی دیسک(DISC) رو گفتیم، خصوصیات و ویژگی هاشونو مشخص کردیم و گفتیم که چرا لازمه انواع تیپ های شخصیتی رو بشناسیم.
پس اگر قسمت اول رو نخوندین، حتما پیشنهاد میکنم ابتدا قسمت اول رو مطالعه کنین و بعد قسمت دوم رو بخونین.
توی این قسمت از مقاله به بررسی نحوه رفتار مشتریان با تیپ های شخصیتی متفاوت در هنگام خرید می پردازیم و راهکارهای ارائه محصول، مدل ارتباط با اونها و فروش بهشون رو بررسی میکنیم.
مشتریتو بشناس ، راحت بفروش
توی یکی از این بازدیدهای حضوری توی فروشگاهی بودیم که یه خانمی اومد با ظاهری که مشخص بود مدل پوشش از لباس ها،کیف و کفش تا ساعتش از برند های لوکس بود و حالات رفتاری اون مشخص بود بسیار آدم رسمی و جدی هست و فروشنده شروع کرد با لحن گرم و صمیمی صحبت کردن و بسیار خودمونی شدن. با وجودی که مشخص بود خانم مشتری دنبال محصول مورد نظرش هست و تصمیم به خرید داره ولی بعد از کمی مکث و مدت خیلی کوتاهی، بدون هیچ حرفی فروشگاه رو ترک کرد.
به نظر شما مشکل کار،کجا بود؟
نقش اساسی ذهنیت در فروش
در قسمت اول ، تعریف ذهنیت در فروش رو گفتیم و همچنین بررسی کردیم که چرا داشتن ذهنیت صحیح در کسب و کارمون مهمه. اگر قسمت اول رو نخوندین ، پیشنهاد میکنم حتما قسمت اول رو مطالعه کنین بعد این مقاله رو بخونین . توی این قسمت ، در ادامه یادگیری ، چگونگی ارتقاء ذهنیت در فروش رو گفتیم که سه ذهنیت در فروش مهمه.
ذهنیت فروشنده در مورد شغل فروش؛ که توضیح اون رو در قسمت اول کامل گفتیم.
ذهنیت فروشنده در مورد خودش
ذهنیت فروشنده در مورد خریدار
و در اینجا موارد دوم و سوم رو بررسی میکنیم.
نقش اساسی ذهنیت در فروش
یه جمله معرف هست که میگه : اگه محصول یا خدمتی داری که خوبه و نیازی رو برطرف میکنه یا مشکلی رو حل میکنه ، تو تعهد اخلاقی داری که اونو بفروشی .
منظور از ذهنیت در فروش چیه؟
ذهنیت در فروش ، مجموعه ای از نگرش ها و الگوهای فکری هست که بر تصمیمات و رفتارهای ما در فروش به شدت تاثیرگذاره.
دونستن و انجام مهارت های فروش در فروشندگی بسیار مهمه ولی ذهنیت درست و عالی از مهارت ها هم مهمتره.
تکنیک های کاربردی و عملی که همیشه فروشنده ای جذاب و با کلاس به نظر برسیم
پارامترها و فاکتور های زیادی بر یک فروش موفق تاثیرگذار هست و در این مقاله سعی داریم در مورد ویژگی های ظاهری یک فروشنده حرفه ای صحبت کنیم.
ویژگی ظاهری شامل چه مواردی میشه؟
نحوه پوشش لباس
وضعیت آراستگی و مدل مو
صحبت کردن و ارتباط کلامی اولیه
خب سوال مهم اینه که چرا باید به این موضوعات توجه کنیم و چه تاثیری در فروش ما داره؟
شاید پیش خودمون فکر کنیم که اینجور مسائل ساده و پیش پا افتاده هست و نیازی به توجه نداره و نباید وقت خودمونو باهاشون تلف کنیم. ولی باید حواسمون باشه که ، چه ما خوشمون بیاد و چه خوشمون نیاد اولین چیزی که مشتری در برخورد اول بهش دقت میکنه ، وضعیت ظاهری ما هست. تحقیقات نشون داده که ما تقریبا بین 4 تا 8 ثانیه فرصت داریم چون توی همین مدت کوتاه مشتری از روی ظاهر فروشنده تصمیم میگیره که فرآیند خرید رو انجام بده یا نه.
باید به این نکته هم دقت کنیم که خیلی از فروش هایی که ناموفق بوده و از دست رفته ، به دلیل برخورد نامناسب فروشنده با مشتری یا اطلاع نداشتن از ویژگی های محصول نبوده بلکه فقط به خاطر ظاهر نامناسب فروشنده و تصویر غلطی بوده که مشتری از فروشنده برداشت کرده.
یه تحقیقی در فروشگاه های زنجیره ای آمریکا انجام شده و اومده ظاهر فروشنده ها و تاثیر اون بر فروش رو بررسی کرده و نتیجه این شد که مشتریان بیشتر به فروشنده هایی اعتماد میکردن که ظاهر مناسب تری داشتن و از اونا راحت تر خرید میکردن.
پس حواسمون باشه که ظاهر آراسته و مناسب فروشنده موجب اعتماد بیشتر میشه و احتمال خرید رو بیشتر میکنه.
مدیر پادگانی
سال 95 توی یه شرکت تعمیرات تجهیزات صنعتی کار میکردم یه مدیر داشتیم که اجازه هیچ روش تعمیراتی غیر از روشی که خودش میگفت رو به کسی نمیداد و با مدلی که اون میگفت هر تعمیر بین 5 تا 7 روز طول میکشید در حالی که چند نفر نیروی با سابقه داشتیم که روش هایی رو کار میکردن که تعمیر بین 3 تا 5 روز تموم میشد. یه بار که چندتا تجهیز صنعتی رو میخواستیم با هم تعمیر کنیم و تقریبا کل بازه تعمیراتی که برامون در نظر گرفته بودن 2 ماه بود. از شانس خوب ما مدیرمون به خاطر یه موضوع مهم مجبور شد 1 ماه بره ماموریت. بچه ها باهم تصمیم گرفتن تا برگشت مدیر تعمیرات رو به روش خودشون انجام بدن. مدیر پس از 1 ماه برگشت و دید 80 درصد کار انجام شده. هم خوشحال بود که کارش زود تموم میشه و زودتر پول گیرش میاد و هم دوس نداشت حرفش رو کسی اجرا نکنه. خلاصه اینکه با مذاکره چندتا از قدیمی ها بالاخره راضی شد روش تعمیر اصلاح بشه.
خب بیاین فرض کنیم این ماموریت برا مدیر پیش نمی اومد یا از حرفش کوتاه نمی اومد ، آیا میشه طولانی مدت با همچین فردی کار کرد؟
دیدگاهتان را بنویسید